Computerreparatie

De meeste problemen komen niet door mechanische defecten ( = hardware). Een uitzondering hierop zijn akku's in notebooks en mobiele telefoons. Die laden op den duur steeds minder op, dus zijn eerder leeg. Bij Apple komt het wel voor dat uw notebook niet wil opstarten of alleen na (herhaald) insteken van de voedingsadapter.
Daarnaast willen kapotte muizen en snoertjes weleens de computer onwerkbaar maken. En niet te vergeten: printers met hun beperkte levensduur.

De 'normale' problemen komen door software. D.w.z. dat bijv. Windows iets niet goed onthoudt (een instelling niet juist opslaat) en de volgende keer het niet meer weet. Wat er dan gebeurt is typisch:
De computer start niet op. Of een programma weigert en loopt vast (het beeld bevriest en met de muis klikken helpt niet).Dat gebeurt vaak bij een menu-keuze. Soms lukt Bewaren van bestand niet, soms lukt Afdrukken niet. Een zogenaamde update van Windows zelf of van een programma kan eindigen in een hopeloze onbestuurbare toestand.
Reparatie en Preventie
Backups dwz een kopie van al uw documenten, foto's enz zijn belangrijker dan anti-virus.

Door defecten of andere oorzaken kan vooral Windows een deel van uw gegevens, meestal uw mail of documenten, onbruikbaar maken.

Om uw gegevens, zoals documenten, foto's veilig te stellen, kan ik een programma installeren dat automatisch (u merkt en ziet er niets van) regelmatig uw gegevens veilig kopiëert naar een externe harde schijf of naar de Cloud.
Het eerste kan met Macrium (gratis) of Carbon Copy (€ 40) en een externe opslag (€70). In de Cloud kan voor € 80 per jaar.
Herstel van uw computer die door een virus of randsomeware is onwerkbaar gemaakt.

Een virus kan de computer onbruikbaar maken of zelfs helemaal blokkeren. Hij start niet op of vertoont kuren (zoals en zwart scherm of rood gekleurde bedreigingen)

Alles is meestal wel te herstellen, maar het kost vaak veel tijd
.
Anti-virus

Windows heeft zelf al zijn eigen anti-virus dat voldoet. Maar als u nog een beetje meer veiligheid wilt kan dat met anti-virusprogramma's zoals Bitdefender, Norton of Webroot. De kosten lopen wat uiteen, van zo'n € 35 tot €60.
Voor Apple geldt dat dat veiligheid al grotendeels is ingebouwd dor Apple zelf.
Op Smartphones met android kan een anti-vrirus mischien wel nuttig zijn
Veel problemen komen door een slechte verbinding met het internet.

Internet is waarschijnlijk de mooiste uitvinding sinds tijden, maar:
Soms werkt de beeldverbinding niet, soms krijgt u geen email, en soms ook bevriest het filmpje (clip) op Youtube.

Eigenlijk zijn al deze dingen (door mij) op te lossen of zijn vaak zelfs tijdelijk (het probleem verdwijnt vanzelf).

Maar instellen of herstellen van internet vraagt vaak wel handmatig ingrijpen
Uitleg en toelichting.

Als u vastloopt en niet verder kunt met een computerprogramma of op de iPhone, iPad of mobiele telefoon kan ik uitleg geven: Hoe doe je het en wat doe je.
Bij computers kan dat makkelijk met de bediening op afstand. U belt mij op en binnen een minuut kunt u mij laten zien waarmee u vastloopt. Ik kan u dan laten zien hoe het wel lukt.
Vaak maak ik een gidsje met afbeeldingen op papier, zodat u dat in de toekomst ernaast kan houden en de volgorde en muisklikken gewoon kunt overnemen.
Wat kan ik voor u doen Over mij Home
default
320
480
768
960